NiceCream med Chiafrø & Mango

 

Her er enda en nydelig og enkel frokost. Her har jeg hatt frossen mango og frossen banan i en blender (jeg synes personlig kjøkkenmaskin fungerer bedre siden den er kraftigere og har bedre knivblad enn blenderen min). Det du gjør er at du tar i litt og litt og har veldig lav hastighet på maskinen, stopper etter 2-3 sekunder, bruker en skje og rører litt, og så fortsetter du. Til slutt får du en masse som er veldig fast og minner om sorbét. Jeg valgte å ta Chiafrøene oppi etterpå, for å unngå at de knuses. Her tok jeg ca to store spisesjeer med frø.

Visste du at Chiafrø kan forebygge kreft og hjerte- og karsykdom, stabilisere blodsukkeret, styrke skjelettet, bedre fordøyelsen, tilføre huden sunne fettsyrer og mer til? Frøene inneholder mange mineraler og sporstoffer, blant annet mye kalsium og magnesium, en del jern og rikelig med flerumettede fettsyrer, deriblant vegetabilske omega-3-fettsyrer. For veganere som kun spiser planteføde kan frøene dermed fungere som en viktig kilde til omega-3-fettsyrer.

Denne er også toppet med tørkede tranebær og passionfruit. Boken vedisdenav er Milk & Honey av Rupi Kaur.

Les om hvordan jeg lager NiceCream med bringebær hjemme i kjøkkenmaskinen min HER , eller en annen digg oppskrift med mango og papaya HER !

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s