Norske plantebaserte instagramkontoer

Plantebasert eller vegansk mat er ikke så skummelt og vanskelig som mange tror. Jeg skal ærlig si at jeg var selv redd da jeg gikk fra å være pescetarianer (altså jeg spiste meieriprodukter, egg og sjømat, men ikke kjøtt eller fugl), til veganer (kun planter). Det største hinderet mitt var osten, eller min Akilleshæl som jeg kaller det nå. Jeg eeeeeelsket ost. Alle typer ost. Spesielt sånn fise-ost som stinket ekstra ille. Og jeg pleide å ha det på alt. De andre greiene var helt greie å gi opp, men osten var det siste jeg slutta med. Allikevel, så hadde jeg aldri klart å finne alle de rå veganske matrettene, produktene og «life hacks»ene hadde det ikke vært for disse instagramkontoene.

Nå spiser jeg pannekaker, pizza, sjokoladekake, burgere, lasange, chips, milkshake, mac and cheese, indisk butter chicken, oreokake, chiligryte, tacos, wok, sushi, dumplings, vafler, komle, toast, is, pølse, spagetti og kjøtteig, «egg og bacon» og alt mulig mer. Helt vegansk. Jeg kan tilogmed dra ut og spise hvor jeg vil, selv fastfood-kjedene har mat jeg kan spise. Det er virkelig ikke det samme det var før.

@vegally.no

Når det kommer til veganske produkter er Vegally alfa omega, numbero uno, the one and only, ingen over ingen vedsidenav, den beste. Her postes det bilder alle alle veganske produkter som finnes, og hvilke butikker du får kjøpt de på. De lager oversiktsbilder som «her er alle veganske chipstypene» eller «her er ting du kan ha på brødskiva». Utrolig nyttig, og definitivt en must-follow hvis du ønsker å spise mer vegansk. Jeg ante ikke at det fantes vegansk smør, før jeg lærte at det finnes sånn 10 forskjellige merker. De er også utrolig flinke til å være først ute når det kommer nye produkter på markedet, og poster alltid oppdateringer om hvor de nye produktene kan kjøpes. I tillegg sender de mail til produsenter og leverandører for å dobbelsjekke om det som står på varen stemmer, og oppdaterer alltid svar fra dem. Når et ikke-vegansk produkt velger å bli vegansk, er vegally alltid først ute og sier ifra.

@greenbonanza

Dama bak bloggen med samme navn, her , er helt rå på vegansk mat. Hun har også skrevet to kokebøker, og jobber med den tredje nå. Altså den maten her er så sinnsykt god og mindblowing på smak. Noen av mine basis-oppskrifter jeg bruker heeeele tiden kommer fra henne. Blant annet pannekaker , tofubacon , «egg» og linsegryte. Hun har også en vegansk mann og baby, så hun er en kjempeinspirasjon til de som oppdrar baby på planter! Hun deler oppskrifter og meny hver uke, både til voksen og baby. I tillegg er hun en miljøsjel og har så mange gode tanker og meninger.

@vegetarbloggen

Mari Hult er dama bak instagramkontoen og bloggen vegetarbloggen. Hun har også skrevet bøkene Sykt Godt, Sykt enkelt og Plantebasert Kosthold. Her snakker vi veteranveganer som har holdt på lenge, og jeg kan enda huske mamma brukte oppskrifter fra denne bloggen da jeg gikk ut av barneskolen.

@malinekstromno

Malin har sin egen serie på Matkanalen og driver nettstedet https://www.malinekstrom.no/ . Hun har en nydelig og estetisk insta hvor hun poster oppskrifter og litt om mote og skjønnhet.

@vegdude

Vegdude driver også bloggen veganmannen, og står bak selskapet plantfoodz.no og vegansk julefestival. Denne karen driver matkurs og er engasjert på insta.

@veganmisjonen

Jane er ei hærlig og inspirerende dame som alltid smiler og deler noen fantastiske oppskrifter både på bloggen sin og på insta. Flere av mine grunnoppskrifter har jeg funnet hos henne, og denne bloggen har hjulpet meg så mye opp gjennom årene. Hun har en oppskrift til ALT, og det er like digg hver gang.

To be continued…

Honorable mentions:

@veganinoslo
@funkyfreshfoods
@osloraw
@lailamadso
@radicalbroccoli
@hannelenesvegetar
@masalamagic

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s