Bøker om miljøet

Hei!

Jeg har fått tilbake en kjærlighet for å lese bøker igjen, og det er så gøy! Jeg har satt som mål å lese 50 bøker i 2021, men har allerede nå (8 januar) lest 6 bøker, så jeg tror dette skal gå fint. Hvis noen av dere vil følge meg og se hva jeg leser så heter jeg Eli Gundersen på GoodReads og Queeneli på Litsy. Nå som jeg leser har jeg funnet en hel del bøker som handler om miljø og klima, som jeg vil dele med dere.

How to save the world for free

av Natalie Fee

Denne boka er genial og tar for seg konkrete områder i livet ditt med ting du gjør hver eneste dag. Hvert kapittel er slik «save the world when you…eat» eller «save the world when you…travel» eller «save the world when you…sleep» eller «save the world when you…have sex» osv. Utrolig bra, informativ og morsom bok som fungerer som en liten guide med konkrete tips til hvor du kan implementere gode grønne vaner i hverdagen.

«Smart, easy ways to make a positive impact.» – Foreword Reviews

Give A Sh*T: Do Good. Live Better. Save the Planet.

av Ashlee Piper

Hysterisk morsom bok. Jeg var så heldig å få møte Ashlee på Lush Showcase for noen år siden. Utrolig hyggelig dame, både rappkjefta og generøs. Hun har en frekk humor med en streng tone. Hennes egen beskrivelse av boka: «Stop thinking you give a sh*t and start living like you give a sh*t — about your health, your footprint, and your planet. Give a Sh*t is the first eco-friendly handbook of its kind for these dire times when the Earth needs us most.«. Likt som boka over så har denne egne kapitler med konkrete tiltak du kan gjøre for miljøet. Hvert kapittel er et rom i hjemmet eller arbeidsplassen eller bilen. Oversiktelig, enkel å lese og veldig morsom.

Jordnært – enkle tips til en mer miljøvennlig hverdag

Av Anette og Susanne Bastviken

Denne boka er først og fremst estetisk nydelig. Den er så vakker og har så mange flotte bilder at det nesten ikke er til å tro. Denne boka har enkle råd, erfaringer og tips til hvordan du kan ta bedre vare på deg selv og miljøet. Søstrenes visjon er å gjøre det gøy og enkelt å være miljøvennlig, selv for deg som føler du ikke har tid eller overskudd.

MER ENN METT

Av Mia Frogner

Mer enn mett er så mye mer enn en kokebok. Her er all verden med knallgode plantebaserte oppskrifter, OG en haug med interessante fakta om miljø og klima og hvordan vi kan spise oss grønnere. Mia Frogner er utrolig dyktig i det hun gjør, og er et av mine store forbilder. I boka lærer du like mye om maten som hvordan du lager den og tar vare på den riktig. En utrolig bra bok, fra en fantastisk kul dame.

BØKER JEG VIL LESE:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s