10 ting jeg ikke kjøper lengre

Hei dere!

Etter at jeg valgte å leve mer miljøvennlig er det en haug av ting jeg ikke lenger kjøper. Både fordi jeg har insett at jeg ikke trenger det, men også for å spare penger. Mest av alt er dette ting som ikke bidrar til en grønnere hverdag da de ikke kan brukes flere ganger.

Den første er flaskevann. Det er totalt unødvendig med mindre man er i en krisesituasjon eller et sted hvor springvannet ikke er trygt. I de aller fleste hjem finner man rent vann i springen, og kan derfor fylle opp egne flasker eller glass med dette fremfor å kjøpe inn plastflasker med vann i.

Tørkerull. Dette unngår jeg både pga plastemballasjen rundt men også for å ikke bruke opp naturressurser/arbeidskraft/utslipp i transport/osvosv. Vi bruker bare kjøkkenhåndkle, kluter, filler og tøyservietter.

Plastfolie. Jeg HATER plastfolie. Det kan ikke resirkuleres ordentlig og brukes kun én gang. Det er helt tåpelig! Man betaler jo bokstavelig talt for søppel. Når vi har rester hjemme legger vi bare en tallerken over, eller putter det i en matboks. Skal det pakkes inn og med på tur så bruker vi bivokspapir eller veganske voksark.

Gummistrikker. Hvem trenger egentlig å kjøpe gummistrikker når de er overalt? Jeg tar vare på alle jeg får når jeg kjøper asparges, purre, blomster og grønnkål. Etter en stund så samler det seg fort opp!

Kaffefilter eller kaffekapsler. Jeg har bare kjøpt en råbra presskanne.

Teposer. Disse er mikroplastbomber og inneholder ofte kjemikalier og blekningsmiddel. Jeg kjøper te i løsvekt og bruker enten presskannen min eller en gjenbrukbar tepose eller tesil.

Engangskopper, engangsbestikk, engangstallerken, sugerør osv. Vi tar oppvasken!

Sminkefjærningsservietter eller bomullspads. Jeg skrubber av sminken min i dusjen, eller bruker en klut som jeg vasker og gjenbruker.

Bind og tamponger. Jeg bruker bare en menskopp, og hvis jeg vil ha ekstra beskyttelse i tillegg til koppen, så bruker jeg et tøybind.

Aviser og magasiner. De leser jeg heller digitaltLES GJERNE LISTEN MIN OVER FLERE TING JEG IKKE KJØPER HER: Ting jeg ikke kjøper

Her er en liten video med en oversikt over 10 ting jeg har sluttet å kjøpe. Har du noen forslag til flere ting man ikke trenger å kjøpe? Er det noen av disse du kan krysse av handlelisten din selv?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s