Vegan ramen

Jeg vet ikke helt med dere, men jeg ELSKER ramen. Det er så enkelt, så godt og billig! Alltid en sikker vinner hjemme hos oss.

Etter jeg postet bilder og videoer av denne fantastiske ramen-middagen min på instagram, så bare måtte jeg dele oppskrift. Flere ønsket en, så her kommer den!

🍜Ramen oppskrift🍜

Du trenger:
Hvitløk
Gul løk
Aromasopp
Buljong
Nudler (risnudler for vegansk)
Tofu
Soyasaus
Mushroom soysauce
Avocado
Vårløk
Sesamfrø
Lime

Først heller jeg ut vannet av tofuen og kutter den i terninger. Så steker jeg de i olje med 1 spiseskje maizena mel. Dette gjør at de blir crispy og gylne. Når alle har litt stekeskorpe heller jeg over litt soyasaus (ca 1-2 ss) og lar det trekke inn, og setter panna til siden.

Til ramen så finhakker jeg to eller tre fedd hvitløk, og kutter opp en hel gul løk. Dette steker jeg i bunnen av gryta, med litt olje. Så kutter jeg opp aromasopp (her kan du bruke hvilken sopp du vil) og steker det sammen med løken og hvitløken. Når løken er gjennomsiktig og soppen er stekt så har jeg i soyasaus og mushroom soy (denne er vegansk og kan kjøpes på internasjonale butikker). Så heller jeg i 7-8 dl varmt vann og to teskjeer med grønnsaksbuljong. Når dette koker har jeg i nudlene. Her kan du enten bruke eggnudler eller risnudler for å få den vegansk. Her er det viktig å smake på vannet. For salt? Ha i litt sukker. For svak? Ha i chili, eller chiliolje. Litt siracha er også godt. For sterk? Ha i lime eller sitronsaft.

Når nudlene er ferdig heller jeg over alt i skåler og topper med stekt tofu, vårløk eller purreløk, avocado, sesamfrø, lime og evt mer chiliolje.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s