Grønt hjem: kontor

Det er enkelt å leve bærekraftig – også på kontoret! Enten det er på arbeidsplassen eller på hjemmekontoret så finnes det flere ting du kan gjøre for å leve enda litt grønnere.

Notater

Å digitalisere notatene og to do-listene dine på enheter du allerede har, som mobil eller pc, er en enkel måte å redusere forbruket ditt av ark og penn. Her er en spennende artikkel på hvordan du kan bli totalt papirløs! Dersom du derimot foretrekker å notere for hånd, kan du først og fremst annskaffe deg en penn med refill-løsning. Å bruke fyllepenn eller kulepenn som kan skifte ut blekket, reduserer du en del plast. Når det kommer til blyanter er det også mulig å kjøpe vanlig gråblyant med frø i seg, som du kan så i jord når du er ferdig med den, og se den vokse! De kan kjøpes her.

Å notere på blokk er enkelt, men husk å optimalisere plassen med å skrive smått og snu blokka når du er ferdig, så du får brukt alle baksidene også. Da varer den mye lengre!

Det finnes også skrivebøker hvor du kan notere så mye du vil, og scanne det til google docs, før du vasker det av igjen og bruker blokka på ny. Denne type blokk får du kjøpt på mange bokhandlere, blant annet her.

Spar strøm

Dette er en selvfølge, men allikevel er det viktig. Spar strøm på enhetene du ikke bruker, og aktiver en automatisk strømsparing på pc og mobil. Har du mulighet så kan du også skifte ut gamle lyspærer til sparepærer for å gjøre enda mer.

Naturmaterialer

Å unngå produkter i plast er en stor fordel da dette ikke bidrar til mer plastforbruk. Unngå billige plastdingser som fort går i stykker. Å bruke nedbrytbar papirteip er mye bedre enn å bruke teip av plast. Blyantholder, linjaler og stiftemaskin kan også kjøpes i naturmaterialer eller i tre feks her. Samme gjelder binders, stifter, og korktavler. Tenk gjenbruk, og hva du faktisk trenger. Må du ha 400 binders? Nei. Kan du ha 4? Ja.

Mobiltelefon

Mange trenger mobiltelefon for å jobbe, og til og med den kan bli grønn. For det første så kan du kjøpe selve mobilen brukt på finn eller tise eller OneCall sin NestenNy. Det samme gjelder nye ladere, headset eller tilbehør. Det er smart å beskytte den så godt du kan for at den skal vare så lenge som mulig, og det kan du gjøre med nedbrytbare, resirkulerte eller miljøvennlige deksler. Jeg anbefaler Pelacase, Unio og Corkini. Hvis du vil bli enda grønnere så kan du gjøre Ecosia til din standard søkemotor på mobilen fremfor Google. Det fungerer som google, men for hvert søk du gjør, så planter de et ekte tre et sted i verden 🌲  Dette kan du også enkelt gjøre på pcen din.

Planter

Planter hjelper både for luften og kosen. Kjøp deg noen pene grønne planter som skaper et godt innemiljø, og som kan holde deg med selskap mens du arbeider. Hvis du vil, kan du jo stjele en liten stilk fra en plante du liker hos noen du kjenner eller en café du sitter på, og ta den med på kontoret. Sett den i vann og observer den dag for dag når den vokser og blir til din egen lille plante. Dette vil rense luften rundt deg og gjøre det mye koseligere på kontoret.

#TeamMatpakke

Bli med på Team Matpakke, og ta med deg mat hjemmefra fremfor å bruke helle månedslønna di i kafeteriaen eller ute på et spisested. Her har jeg lært av skade da kontoret mitt ligger vegg i vegg med Oslo Streetfood (kan anbefale dumplings hos Silk Road, forresten). Smør heller med deg en niste, og gjerne litt snacks. Ta med deg vannflaska eller kaffetermosen hvis du vil det. Her kan du både spare penger, emballasje OG du får vist frem dine kokkekunster for kollegaene dine. Som en liten bonus kan du også prøve ut vegetar eller vegansk en periode. Litt skummelt? Start med en fast dag i uken. Og så tre, og så fem og så alle!

Brukt

Handle brukt! Ny pult? Ny stol? Nytt tastatur? Kjøp det brukt da vel!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s