Jeg har laget en superdigg plantebasert sjokoladekake, som er enkel, rask og har ingen snåle ingredienser (utenom litt plantesmør, hvis det er uvant for deg). Den er rik på sjokolade og smaker akkuratt som bursdagskaken du fikk servert i fødselsdagsfeiring på barneskolen. Jeg er sikker på at ingen kunne separert dem i en blindtest!

Du trenger:
Kake: 3 dl sukker • 4,5 dl hvetemel • 1 dl kakaopulver • 2 dl O’boypulver • 2,5 dl vann • 2,5 dl rapsolje • 2 toppede ts vaniljesukker • 1 ts salt • 1 ts bakepuver
Glasur: 75 g plantesmør/rapskokos (Berit Nordstrand) • 3 dl melis • 1 dl kakaopulver • 1 dl O’boypulver • 2 ts vaniljesukker • Noen skjeer soyamelk (vann kan også brukes)
Dette gjør du:
Kake:
1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, og rør deretter inn vann og olje.
3. Når du har en jevn og fin blanding, heller du denne i en smurt kakeform.
4. Stekes midt i ovnen i ca. 40 minutter. (Det er mulig kaken trenger lenger steketid)

Glasur:
1. Ha rapskokos i en bolle og rør til det blir mykt. Rør inn melis litt etter litt.
2. Bland inn kakao/O’boy samt vaniljesukker. Tilsett vann/plantemelk etter hvor mye væske du trenger. Når du er fornøyd med konsistensen, sprer du glasuren utover den avkjølte kaken.
3. Dryss kakestrøssel eller kokosmasse over kaken og server!
4. Nyt!
Oppskriften er hentet fra Kristin Gjeldsvik sin blogg.