Morsdagsgaver

På søndag er det morsdag, og i den anledningen kjøpes det ofte gaver og oppmerksomheter til våre mødre. Jeg har derfor samlet en liten oversikt til deg som ønsker å gi noe fint til moren din, men også tenke på miljøet, dyr og mennesker.

Hva med en morgenlevering på døra? Nybakte rundstykker, kaker, juice, kaffe, pålegg, sjokolade, blomster, avis, boller, smoothie etc. Dette er definitivt en sikker vinner!

Hva med å støtte Erlik Oslo eller Erlik Kaffe? Dette hjelper flere fra gatemiljøet med å få jobb, lønn og en trygg plass å være.

Hos Røde kors kan du kjøpe veldedige morsdagsgaver som hjelper mødre og barn i katastrofeområder rundt om i verden. Du kan enten kjøpe et kort, eller en fysisk gave fra nettbutikken deres.

Kjøp et morsdagskort fra Regnskogfondet! Eller en plakat, et bilde, en bok eller et armbånd? Sjekk ut nettbutikken deres for ufattelig mye fint, hvor pengene er med å støtter regnskogen vår!

nettbutikken til Plan Norge finnes det kjempemange flotte fysiske gaver, hvor pengene går til en god sak.

Kjøp en gave fra nettbutikken til Noah, for å støtte deres arbeid for dyrs rettigheter og kampen mot plesdyrindustrien.

Hos ReddBarna kan du kjøpe gavekort som gir barn en varm seng, skoleplass i et år, varme klær, vintersko, rullestol, rent vann, helsehjelp eller familiegjenforening.

Sølvsmykke fra Dråpen i havet

Hos Dråpen i havet kan du kjøpe gaver for å hjelpe mennesker på flukt. Pengene går til arbeid i flyktningleirer.

Kjøp en fin gave, eller ei geit fra Kirkens nødhjelp.

Kjøp en fin gave fra nettbutikken til frelsesarmeen for å støtte deres arbeid og gi pappaen din en kjempefin gave! Eller rett og slett nettbutikken til Fretex! Her kan du kjøpe bruktfunn, men også håndlagede gaver av resirkulerte materialer.

Hos flyktninghjelpen kan du kjøpe en gave med mening. Kjøper du en gave med mening, gir du to gaver i en. Du hjelper barn og familier som flykter fra krig og kriser, og du kan gi videre et fint gavebevis til en du vil glede. Gavepakkene er reelle eksempler på Flyktninghjelpens arbeid. Midlene som kommer inn bruker vi der det til en hver tid er størst behov.

Lush Norge selger naturlige, økologiske, håndlagde produkter som ikke er dyretestet. Her kan du finne egne morsdagsprodukter som lukter godt og gleder en hver mamma.

Den miljøvennlige nettbutikken Beeco har mange morsdagsgaver å velge i. Her er mine beste tips:

En annen miljøvennlig nettbutikk er beeorganic som også har mange flotte morsdagsgaver som er gode for miljøet.

Alt trenger heller ikke å koste noe, og dersom man har sparemål eller shoppestopp finnes det mange ting man kan gjøre uten å bruke penger. Noen ganger er det beste å bare være sammen med de man er glad i. Her er ti tips:
1. Overrask med frokost på senga.
2. Skriv et hyggelig brev. Fortell om hva personen betyr for deg, og hva du setter pris på.
3. Dra på besøk. I en travel hverdag er det ofte vanskelig å få tid sammen. Gjør det til en prioritering på søndag. For mange kan dette være en gave i seg selv.
4. Gå en tur i skog og mark. Pakk sekken, fyll termosen med kaffe og finn en koselig tur dere kan gå sammen.
5. Lag en god middag eller dessert.
6. Spill kort eller et spill!
7. Lag noe fint! Kanskje en tegning, maleri eller strikkevotter?
8. Gi kvalitetstid. Bruk tid sammen med de du er glad i, og benytt denne dagen som en anledning til å legge vekk mobilen.
9. Si jeg er glad i deg! Send en melding, ring eller si det ansikt til ansikt. Noen ord betyr så mye mer enn andre.
10. Sett dere ned og se på gamle bilder og snakk om gamle minner.
Tips hentet fra Unicef Norge sin mail.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s