Farsdagsgaver

På søndag er det Farsdag, og det må feires. Mange velger å kjøpe farsdagsgaver, men det er ikke alltid like lett å vite hva man skal velge. Her kommer en liten guide til snille, gode, grønne gaver til en snill pappa.

Hva med en morgenlevering på døra? Nybakte rundstykker, kaker, juice, kaffe, pålegg, sjokolade, blomster, avis, boller, smoothie etc. Dette er definitivt en sikker vinner!

Farsdagsgave fra Røde Kors

Rødekors selger farsdagsgaver som gir noe tilbake. Ikke alle barn er så heldige at de kan vokse opp med pappaen sin. Heller ikke alle pappaer har lik mulighet til å gi barna sine det de trenger. Ved å kjøpe farsdagskort, diplom eller kaffekrus støtter du Røde kors sitt internasjonale nødhjelpsarbeid.

Kjøp et farsdagskort fra Regnskogfondet! Eller en plakat, et bilde, en bok eller et armbånd? Sjekk ut nettbutikken deres for ufattelig mye fint, hvor pengene er med å støtter regnskogen vår!

I nettbutikken til Plan Norge finnes det kjempemange flotte fysiske gaver, hvor pengene går til en god sak. I tillegg kan du kjøpe en symbolsk farsdagsgave av valgfritt beløp her.

Fin gave fra Noah

Kjøp en gave fra nettbutikken til Noah, for å støtte deres arbeid for dyrs rettigheter og kampen mot plesdyrindustrien.

Kjøp et farsdagskort fra Dråpen i havet for å hjelpe mennesker på flukt.

Kjøp en fin gave, eller ei geit fra Kirkens nødhjelp.

Hos ReddBarna kan du kjøpe gavekort som gir barn en varm seng, skoleplass i et år, varme klær, vintersko, rullestol, rent vann, helsehjelp eller familiegjenforening.

Kjøp en fin gave fra nettbutikken til frelsesarmeen for å støtte deres arbeid og gi pappaen din en kjempefin gave! Eller rett og slett nettbutikken til Fretex! Her kan du kjøpe bruktfunn, men også håndlagede gaver av resirkulerte materialer (lommebøker, slips, sløyfer, handlenett, penal, nøkkelringer etc.)

Hos flyktninghjelpen kan du kjøpe en gave med mening. Kjøper du en gave med mening, gir du to gaver i en. Du hjelper barn og familier som flykter fra krig og kriser, og du kan gi videre et fint gavebevis til en du vil glede. Gavepakkene er reelle eksempler på Flyktninghjelpens arbeid. Midlene som kommer inn bruker vi der det til en hver tid er størst behov.

Unicef har farsdagspakker som gir fedre mulighet til å gi sine barn både varme og trygghet. Denne farsdagspakken inkluderer alt fra hoppetau, fotball og blyanter, til vaksiner, varme pledd og terapeutisk melk. Unicef har også sendt ut en mail hvor de enkelt har gitt 10 supre tips til gratis ting du kan gjøre for din pappa på farsdagen! Noen ganger er det beste å bare være sammen med de man er glad i. Her er ti tips:

1. Overrask med frokost på senga.
2. Skriv et hyggelig brev. Fortell om hva personen betyr for deg, og hva du setter pris på.
3. Dra på besøk. I en travel hverdag er det ofte vanskelig å få tid sammen. Gjør det til en prioritering på søndag. For mange kan dette være en gave i seg selv.
4. Gå en tur i skog og mark. Pakk sekken, fyll termosen med kaffe og finn en koselig tur dere kan gå sammen.
5. Lag en god middag eller dessert.
6. Spill kort eller et spill!
7. Lag noe fint! Kanskje en tegning, maleri eller strikkevotter?
8. Gi kvalitetstid. Bruk tid sammen med de du er glad i, og benytt denne dagen som en anledning til å legge vekk mobilen.
9. Si jeg er glad i deg! Send en melding, ring eller si det ansikt til ansikt. Noen ord betyr så mye mer enn andre.
10. Sett dere ned og se på gamle bilder og snakk om gamle minner.
Tips hentet fra Unicef Norge sin mail.

Beeco selger sokker fra Conscious Step som gir penger til en veldedig sak! Disse er laget av sertifisert økologisk og fairtrade bomull. De har også et stort utvalg av miljøvennlige gaver til han.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s