Grønne halloweentips

Halloweenaften er rett rundt hjørnet, og flere har tenkt å feire i helgen. I følge opplysningskontoret så kjøper vi 900 tonn gresskar på denne tiden av året, og bruker så mye som 285 millioner kroner på selve halloweenfeiringen. I den anledningen vil jeg gjerne dele noen grønne tips til hvordan du kan feire med litt bedre samvittighet.

Gresskaret kan brukes både til dekorasjon og matlaging. Hvis du skal skjære ut lykt av gresskaret, pass på at du tar vare på frøene inni og lager noe digg snacks av dem. Innmaten kan brukes i mange deilige høstretter. Sjekk ut denne digge oppskriften til vegetarbloggen! Ikke bidra til mer matsvinn.

Bruk dekorasjoner av papir eller naturlige produkter som kan resirkuleres. Å lage konfetti eller borddekorasjon av oransje høstblader er en superenkel måte å dekorere uten å bruke penger, og resirkulere/komposte alt etterpå.

Bruk det du allerede har! Kostyme fra i fjor? bruk det igjen. Dekorasjoner fra i fjor? sett det frem. Lån noe av en venn eller nabo? Gjenbruk, gjenbruk, gjenbruk.

Kjøp et brukt kostyme på Tise eller finn? Det er mange som bruker masse penger på dyre kostymer som de ender opp med å bruke bare én gang.

Bruk svanemerkede stearinlys, eller naturlige telys. Beeorganic har refill-løsning med resirkulert glass, økologisk plantevoks, og med duft. Du kan også lage selv med tips fra Beeco.

Lag eget godteri! Eller kjøp godteri og sjokolade som er fairtrade, kommer uten plast, vegansk, eller uten palmeolje. Anbefaler disse økologiske naturlige slikkepinnene og vingummi fra YumEarth. Hvis du skal kjøpe på butikken, se etter snop som kommer i kompostbar eller resirkulerbar emballasje som papir, feks Smarties, kinder, rosiner, nerds eller rett og slett smågodt i løsvekt (husk å se etter den grønne kongen!) Hvis du ikke vil gi bort godteri, kan du alltids gi bort frukt og grønt, du kan enkelt forvandle en mandarin til et lite halloweengresskar ved hjelp av en sprittusj.

Lag et kult spindelvev at noe garn du har liggende. Dette kan du nøste inn og bruke på ny igjen!

Hvis du ønsker å invistere i halloweendekorasjoner, prøv å unngå plast, eller produkter av dårlig kvalitet. Se etter noe som varer og du ser for deg å bruke år etter år. Kanskje i noen nøytrale farger?

Lag noe kul mat selv! Det finnes vanvittig mange kule ideer for matlaging med halloweentema, og man kan spare både penger og miljø ved å lage selv.

Unngå plast-gresskar-kurv til barna. Prøv heller å gjenbruk et handlenett eller gammelt putetrekk, tegn på et gresskar eller noen flaggermus så har du en kjempefin snopekurv!

Lag ditt eget kostyme! Litt annsiktsmaling, noen gamle klær eller et gammelt laken kan enkelt bli forvandlet til et nydelig kostyme med litt kreativitet. Her er en video av martha stewart som syr et gresskarkostyme! Avslutter med noen kostymeforslag som ikke behøver mye nytt.

HAPPY HALLOWEEN

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s