Flyttetips: Pakking

Her kommer det enda flere flyttetips, og denne gangen om selve pakkingen:

Flytteesker og pappesker trenger du ikke kjøpe nye. Vi fant noen på @finn_no som ga bort hauevis med pappesker gratis. Disse kan enkelt resirkuleres hvis be blir ødelagt, eller gis bort igjen når du er ferdig med dem. Noen liker også å invistere i ekstra solide plastesker med lokk som kan brukes til oppbevaring senere, og da anbefaler jeg å kjøpe alle i samme størrelse for enklere stabling og frakting. Dette kan du også finne på Tise eller Finn eller høre om noen du kjenner har noen stående.

Hvis du trenger å teipe igjen pappeskene eller feks et sammenrullet teppe, så kan du kjøpe en papirteip. Disse fungerer like godt som plastteip, men er enklere å rive av, og litt mer miljøvennlige. Du kan få tak i HER HER og HER.

Trenger hjelp med noe? Trenger du flere esker? En drill? Litt maling? Kanskje litt bærehjelp? @nabohjelp appen er genial, og gjør det enkelt å spørre naboen. Du oppretter enkelt en forespørsel, og så kan alle som er intressert eller tilgjengelige i ditt nabolag (du kan justere avstanden fra huset ditt), svare deg. Prøv det ut!

Nye møbler er flott, men nytt brukt er ennå bedre@finn_no og @tise har så utrolig mye fint, og jeg er så stolt av å funne si at alle møblene i vår nye leilighet er kjøpt brukt derifra. Husk at @tise har flere ting enn bare klær. Ubrukte sengetøy fortsatt i pakken, skruer og verktøy, bilderammer, nintendospill, ytterjakker, veggmaling, kleshengere, tapet, lesebriller, gardiner, ryggsekk, fliser og bordduk. Før du handler noe som helst, søk på @tise eller @finn_noførst. Spar penger og miljø.

Pakk systematisk. Jeg nummererte alle boksene og lagde en liste i notatene på telefonen og skrev alle tingene jeg putta oppi hver boks. Utenpå skrev jeg også hvilket rom de skal på, og typ «kjøkken – gryter og lokk» eller «soverom – vinterklær» og så videre. Jeg lagde også én boks som er den første som skal inn i leiligheten før alt annet. Her putta jeg alt det nødvendige du trenger med en gang, eller under flyttingen.

Her er verktøyet mitt, drillen, hammer, støvsugeren, to vaskekluter og en kjøkkenspray, dopapir (!!!), teip, oppvaskbørste og såpe, et tørkehåndkle, et sengesett, et laken, en kniv, søppelsekk, ekstra lyspære, kaffe, mobilladere, høytaleren min og en padde (sånn stikkontakt med mange på)

Gå gjennom klærne når du skal pakke de ned. Da jeg drev å pakket alle klærne, så tok jeg ett og ett plagg og spurte meg selv om sist jeg brukte det. Passer dette? Hvordan føler jeg meg i dette? Har jeg brukt det siste halvåret? Og så samlet jeg opp en stor eske med klær som skal doneres bort. Da fikk jeg mye færre ting å flytte og mer plass i esken. Jeg kan faktisk love deg at du ikke vil savne de. Sett på Marie Kondo på tv-skjermen og rydd i vei!

Bruk giftfri såpe når du tar utvasken av den gamle leiligheten. Start i den nye leiligheten på en naturlig og bærekraftig måte. Sjekk ut @klar eller @csoapsnordic eller lag såper selv.

Unngå bobleplast og bruk det du allerede har. Skal du pakke ned serviset? Legg kjøkkenhåndkle i mellom. Skal du pakke glass? Ta et hadehåndkle i mellom. Pakke ned pyntegjenstander? Bruk en hettegenser! Du trenger ikke å kjøpe ny bobleplast og bidra til produksjonen av ny plast.

Spør om hjelp. Gode venner stiller opp. Familie gir gjerne råd. Aldri byttet en dørlås før? Google det! Det er kjempefint å klare ting selv, men noen ganger er det fint å være sammen om det også.
Har du flere tips?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s