Guppyfriend

Har du hørt om Guppyfriend? Dette er en vaskepose som brukes når du tar klesvasken. Den fanger opp microplast fra klærne våre som skilles ut i vaskemaskinen. Eier du syntetiske klesplagg vil det være smart å ikke vaske dem for ofte, og bruke en Guppyfriend når det trengs en vask.

Problemet med microplast blir mer og mer omtalt i mediene. Når vi kjøper klær med syntetiske stoff, slipper de ut bitte bitte små microskopiske biter med microplast som havner i vannet og videre ut i havet. Dette er svært skadelig for fisker og andre sjødyr. En undersøkelse gjort av forbrukerinspektørene viser at vi mennesker også har microplast i oss. Dette kommer av at vi spiser fisk som har fått i seg små plastbiter, og så havner de i vår egen magesekk. Ikke særlig digg.

Så nestegang du skal handle klær, husk å sjekk merkelappen. Hva er klærne laget av? Finnes det alternativer? Hvis de er skitne så kan du vurdere å vaske bort kun flekken med håndvask, eller lufte dem hvis de lukter. Skal du vaske dem i maskin, så skaff deg en Guppyfriend!

Disse kan kjøpes på Kid interiør, og nå også hos Tise Basics!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s