Flyttetips: Visning

Som noen av dere sikkert har fått med dere, så er jeg på flyttefot. Heldigvis skal jeg bare flytte 700 meter ned i gata, til en nydelig leilighet som passer perfekt for meg og den fremtidige samboeren min. Prosessen med å finne leilighet har vært lang og frustrerende, men etter mange runder og skuffelser, fant vi drømmeleiligheten. På denne veien lærte vi en hel del, og her er noen gode flyttetips til deg når du skal på visning:

🌿 ta bilde av alle rommene, helst fra mange vinkler. Dette kommer godt med etterpå når du skal hjem og ta en avgjørelse.

🌿 spør hvor store alle rommene er, og noter det ned. Hvis det er noen spesielle steder du ser for deg å ha sengen din eller sofaen, spør også hvor lang den veggen er. Smart å ha med målebånd.

🌿 Hør om de har kildesortering, og hvor man leverer fra seg søppelet, og nærmeste glass/metall sortering.

🌿 Hage? Kan man plante egne planter? Drive kompost?

🌿 spør om strøm. Er det effektive ovner, hvor høy blir strømregningen osv.

🌿åpne og lukke alle vinduene i leiligheten selv. Her merker du fort om de sitter fast, er ødelagte, eller ikke tette. Hvis det er gamle vinduer som slipper inn luft, blir strømregningen om vinteren helt grusom.

🌿 spør om du selv kan spikre opp bilder eller male veggene. Hvor strengt er det? Hvilke vegger er betong og hvilke er gips?

🌿 spør om temperatur. Pleier det bli varmt i leiligheten om sommeren? Slippes det mye kald luft inn? Hvor ofte står ovnene på? Her varierer det ofte hvilken etasje du bor i.

🌿 Hvis det er felles vaskekjeller, be om å få se den og en demonstrasjon. Hvordan fungerer de? Øko-program? Vann og energisparing?

🌿 hvor er nærmeste gjenbruksstasjon/bruktbutikk/fretexboks?

🌿 vanlige lyspærer/lysrør eller sparepærer/ledlys? .

Har du noen flere tips? Skriv de i kommentarfeltet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s