Vegetar pasta + anbefaling

Skru først på kokeplaten, ta vann i gryten og putt oppi ønsket mengde pasta. Her kan du bruke hvilken som helst type pasta og koke dem til du selv liker konsistensen. Jeg pleier å ha litt olje og en klype salt i vannet.

Jeg pleier som regel å blande det jeg finner i kjøleskapet, for å unngå mat-svinn. Jeg bruker derfor ikke oppskrift og forholder meg ikke til mengde. Har jeg to tomater? Da bruker jeg de to. Har jeg en halv løk? Da bruker jeg den.

  1. Denne gangen brukte jeg én boks med opphakkede tomater (koster seriøst 5 kr på rema 100. Husk å se på prisen når du kjøper dette, og at de som det står «økologisk» på er helt like de vanlige) Noen ganger kjøper jeg med basilikum og andre ganger med hvitløk. Denne gangen hadde jeg en vanlig.
  2. Jeg tok 3 små hvitløksfedd (men nå er jeg unormalt glad i hvitløk) oppi, uten å kutte dem opp.
  3. Vi har alltid en basilikum-plante stående i vinduskarmen med de andre urtene, så jeg tok en stor håndfull med blader derifra. Her kan du selvfølgelig bruke vanlig tørket basilikum om du vil. Noen liker også oregano oppi, det hadde ikke jeg.
  4. Så raspet jeg opp én gulrot (siden jeg bare hadde én).
  5. En del soltørkede tomater fra glass. Man kan kjøpe disse tørre og legge dem i vann selv, men jeg hadde kun de i olje.
  6. En halv teskje sukker.

Dette hadde jeg i blenderen og satte det til siden. Så tok jeg stekepanna og stekte noen sopp og en gul løk. Når de var ferdig stekte (2 min), hev jeg hele sausen i panna så den ble varm. Da pastaen var ferdig, helte jeg av vannet og la alt i en skål. Personlig elsker jeg parmesan, men bruker ikke mye penger på det. Én pakke med parmesan holder seg kjempelenge og så lenge man bare er én, slik som meg, så kan den vare i flere uker. Så jeg tok masse digg parmesan på og kutta opp noen fresh cherry tomater. DIIIGGG

 

NICOLAS VAHE SALT PARMESAN / BASILIKUM

Dette saltet har min roomie kjøpt på Rått&Sanselig, for 129 kr. Kan også kjøpes på Traktøren og Ting.no og Hviit.no.

Vi har brukt dette saltet daglig i snart et halvt år, og dette bildet tok jeg idag (januar). Heeeeelt sjukt hvor lenge det varer, og vi har til og med to stk.

Jeg vil anbefale alle i verden å smake dette saltet og bli frelst. Virkelig, det er helt amazing. Smaker mye permesan og har basilikum i seg, så perfekt for pasta og pizza!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s